Felipe Massa, Forma-1-es brazil autóversenyző ma 30 éves. 1981. április 25-én Braziliában, São Paulóban született. Szülei: Ana Elena és Luiz Antonio Massa, felesége Raffaela Bassi. Kisfia, Felipe Jr. 2009. november 30-án született. Két testvére van, Fernanda és Eduardo.

Felipe kilencéves korában kezdett el gokartozni São Paulóban. Hét éven keresztül gokartozott. Első szezonjában a negyedik helyen végzett, a legnagyobb sikere a brazil gokartbajnokságon megszerzett harmadik hely volt 1997-ben.

1998-ban kezdett el autókkal versenyezni a brazil Forma Chevrolet sorozatban. Első szezonjában az ötödik helyen végzett, a következőben ő lett a bajnok - tíz futamon három futamgyőzelemmel.

2000-ben Európába érkezett, hogy az olasz és az európai Forma Renault sorozatban versenyezzen. Mindkét sorozatban azonnal megnyerte a bajnokságot - a Cram Competition színeiben nyolc versenyt nyert a szezon során.

2001-ben a Forma-3000-es Euro-szériában folytatta a pályafutását, ahol a Draco Competition-nel nyolc futamból hatot nyert meg, és ez természetesen a bajnoki címet is jelentette számára. Néhány verseny erejéig részt vett az Európai Túraautó Bajnokságban (ETC) is az Alfa Romeóval. A teljesítményére felfigyelt a Forma-1-es Sauber Petronas csapat, amely tesztelési lehetőséget ajánlott neki, és 2002-re leszerződtette a csapatába.