Ma már igen messze áll attól a sráctól, akit a Cry Babyben láthattunk, kicsit borostásabb lett, a haja sem olyan rendezett már, mint anno, de a nők ugyanúgy bolondulnak érte, mint a nyolcvanas években. Három éve őt tartották a világ legszexisebb férfijának. Jonny Depp még mogorva kalózként vagy őrült kalaposként is elvarázsolja a mozirajongó nők millióit és ha így folytatja, még évtizedek múlva is lesznek tinik, akik imádni fogják őt.

A ma 48 éves John Christopher Depp 1963. június 9-én, látta meg a napvilágot Owensboróban (Kentucky). Anyja, Betty Sue Palmer, pincérnőként, apja John mérnökként dolgozott. Két lánytestvére (Christie és Debbie) és egy fiútestvére (Danny aki író lett) van. Legjobb gyerekkori barátja a nagyapja volt, ám ő nem sokkal a család Floridába költözése után elhunyt. Tizenkét éves korában, az anyja vett neki egy elektromos gitárt, és Johnny különféle garázsbandákban kezdett játszani. Tizenöt éves volt, amikor a szülei elváltak, és Depp az alkoholba és a drogba menekült, s otthagyta a középiskolát, hogy rock zenésszé váljon. Két héttel az iskolából való eljövet után megpróbált visszamenni, de az igazgató azt mondta neki, hogy kövesse az álmát és legyen zenész. A The Kidsben játszott. és jelentős helyi sikereket ért el. Majd a zenekarral átköltöztek Los Angelesbe. Nemsokkal ezután azonban felbomlottak, s Johnny egyik barátja tanácsára a színészet felé fordult.

Karrierjének elindulása Nicolas Cage nevéhez fűződik, akivel Los Angelesben ismerkedett meg első felesége (Lori Anne Alison sminkes) révén 1983-ban. Az akkor még szintén ismeretlen színész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című, ma már klasszikus horrorfilmbe.