A magyar költészet napja

Címkék: A magyar költészet napja, József Attila, dokumentumfilm, videó, költészet, vers, költő

A magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.

Fiatal filmesek saját pénzükből csináltak egy dokumentumfilmet, amelyben 44 költő beszél arról, miért lehet értelme 2011-ben is az irodalomnak. A rendező szerint izgalmas problémákat piszkáltak meg, az anyag "ütni fog". 2011 januárjában kezdtek el beszélgetéseket költőkkel, dalszövegírókkal. Összesen 50 órányi anyagot vettek fel. A film Sopronban, Győrben, Pécsett, Szegeden, Szajlán és Budapesten forgott. A filmhez készült előzetes, a 20-30 percesre tervezett kész anyagot április 11-től lehet megtekinteni a www.versmob.hu oldalon.

A költészet maga az élet, olvassuk, szeressük az év minden egyes napján, mert azalatt, míg verset olvasunk, hallgatunk, egy pillanatra minden más megáll…

 

 

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Mi van ma?

Az adott nap fontos eseménye a múltból, napjainkból, képekkel, videókkal, sok információval................................................................ Az oldalt szerkeszti: Kis Márta

Elérhetőség

Utolsó kommentek

IDŐJÁRÁS

Olvasóim

Bódi Tamás mocc kisemberke banyácska NOkedli Kis Márta arthurdent OzoneNetwork Celebrian treza karesz57 batkata

Kedvencek

érintő érintő
ahol a válaszkész csecsemőgondozás, a kötődő nevelés és a sajátos nevelési igényű gyerekek nevelése találkozik

Bezzeganya Bezzeganya
Egy hely, ahol a terhesség és a gyereknevelés nem rózsaszín vattacukor. A blogot az olvasók (is) írják. Szerkesztők: Tünde és Vakmacska. Írásokat a bezzeganya@bezzeganya.hu címre várunk.

biokiskert biokiskert
Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

napimti napimti
a távirati irodánkat nem lehet nem szeretni. mti-vágatlan.