Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tom Cruise, a vakító mosolyú sztár

A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található. Többször beválasztották a száz legvonzóbb filmsztár és az ötven legszebb ember, valamint a legjobban kereső és a legnagyobb sajtónyilvánosságnak örvendő személyiségek közé, s öt éve még vezette a legbefolyásosabb száz híresség listáját.

Tom Cruise - Thomas Cruise Mapother IV - 1962. július 3-án, 49 esztendővel ezelőtt született Syracuse-ban (New York). A négy testvér közül ő volt az egyetlen fiú. Miután apja villamosmérnök volt, színészet iránti érdeklődését anyjától örökölhette, aki tanár volt. Gyermekkorát beárnyékolta az apjától elszenvedett sorozatos bántalmazás, így hamar megtanulta, hogy senkiben sem bízhat. Szülei vándoréletet éltek, Cruise ezért is járt tizennégy éves korára tizenöt amerikai és kanadai iskolába. Családjának kevés pénzből kellett megélnie, miután szülei elváltak. A mélyen vallásos fiú papnak készült, ezt az ambícióját a színészetért adta fel.

Színészkarrierje igazából akkor kezdődött, amikor a középiskolában a lába megsérült és kiesett az amatőr birkozócsapatból. Ekkor kapta meg Nathan Detroit szerepét a Guys and Dolls c. középiskolai előadásban. A színészi játék annyira megragadta, hogy otthagyta a középiskolát és elindult megvalósítani az álmát. 1981-ben Los Angelesbe költözött. Cruise először színészképzőbe járt és TV-reklám meghallgatásokon szerepelt. Majd megismerkedett Paula Wagnerrel, a Creative Artists Agency ügynökével. Erőfeszítései egy ideig sikertelenek voltak.


Az első szerepét a Takarodó című filmben kapta, 1981-ben . Eredetileg egysoros szöveg volt, de a rendezőt annyira megragadta Cruise alakítása, hogy végül a harmadik legnagyobb szerepet kínálta fel neki. Cruise először megijedt a kihívástól, de később mégis elfogadta. Ugyanebben az évben szerepelt az Endless Love című filmben is. 1983-ban A kívülállók című Coppola-filmben játszott. Első főszerepét az 1983-as Kockázatos üzlet című filmben kapta.

0 Tovább

Aki Las Vegasba ment halálra inni magát

Ma 47 éves Nicolas Cage (eredeti neve Nicolas Kim Coppola; Long Beach, 1964. január 7.) Oscar-díjas színész, rendező, producer.

August Coppola és Joy Vogelsang fia, és a hollywoodi rendező, Francis Ford Coppola unokaöccse. Miután számos filmben szerepelt, Cage úgy döntött, hogy nem használja családnevét, mert kényelmetlen volt a híres nagybácsi unokaöccseként feltűnni.

Cage akkor döntötte el, hogy színész lesz, amikor megnézte James Dean alakítását az Édentől keletre c. filmben, s hasonlóságot érzett Dean filmbeli alakjával, aki állandóan az apjának igyekezett megfelelni. Cage ezután iratkozott be a Young Conservatory-ba (a San Francisco-i American Conservatory Theatre egyik része, ahol egy nyáron át tanult).

Miután 12 éves korában Cage szülei elváltak, apjával élt San Franciscoban, ahol a válás előtti nyarakat Francis bácsikájával töltötte. A nagybácsijával és Sofia nagynénjével töltött nyarakat legszebb emlékeiként őrzi.

Nehezen hihető, de Cage -t a középiskolában kiközösítették társai, - túl félénk volt, hogy kapcsolatot létesítsen a lányokkal - különösen, ha olyan szerepekkel azonosítjuk, mint amilyeneket a Szikla és az Álarc c. akciófilmekben játszott.

1 Tovább

Mi van ma?

blogavatar

Az adott nap fontos eseménye a múltból, napjainkból, képekkel, videókkal, sok információval................................................................ Az oldalt szerkeszti: Kis Márta

Utolsó kommentek