Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az édes élet szexbombája

A Frederico Fellini által rendezett Az édes élet (1960.) az egész világon kultuszfilmnek számít, Anita Ekberg híres Trevi-kútbeli jelenete több popkulturális alkotásban köszön vissza. Az alkotók közül ma már csak a film óta folyamatosan Rómában élő, ma 80 éves Anita Ekberg él.

Kerstin Anita Marianne Ekberg Malmőben született 1931. szeptember 29-én és nőtt fel. Népes családja nem dúskált az anyagi javakban. Nyolc testvére közül ő volt a hatodik és a legidősebb lány. Anita előnyös külső adottságait kamatoztatva próbált kitörni a szegénységből: tizenéves korában már divatmodellként dolgozott. 1950-ben részt vett a Miss Malmö szépségversenyen, majd a Miss Svédország versenyen is, amit megnyert. Ezután benevezett a Miss Universe versenyre, az Egyesült Államokban. Nem győzött, de mégis nyert: bár egy szót sem beszélt angolul, döntős lett és a Universal Studios-tól filmszerződést kapott. .Először az excentrikus milliárdos, Howard Hughes vette pártfogásába, aki azt ajánlotta neki, változtassa meg orrát, fogait és fura nevét. Ekberg az utolsó kérésre nemet mondott, érvelése szerint vagy híres lesz, és akkor az emberek megtanulják nevének kiejtését, vagy nem lesz az, akkor pedig az egész nem számít.

1953-tól a Universal stúdióhoz kerüve, dráma, beszéd, lovagló, vívó és táncórákat kellett volna vennie. Ekberg a tanulást, a stúdió pedig egy idő után őt nem vette komolyan.

Az 1950-es évek közepén, a több filmstúdió is ajánlott munkát számára. Mintegy húsz filmet forgatott, ezek többsége méltán elfeledett, azt se sokan tudják, hogy az 1955-ös Véres sikátor egy mellékszerepéért (érdekes módon kínai nőt alakított) Golden Globe-díjat kapott.

Ugyanebben az évben forgatta a Művészpánik (1955.) című musicalt , majd a Zarak (1956.), , a Háború és béke és a Hollywood or Bust (1956.) következett.

0 Tovább

A szupermodell ma 41 éves

Claudia Schiffert állítólag egy németországi diszkóban fedezték fel, így lett a szende tinilányból a világ egyik legkeresettebb szupermodellje. Több alkalommal a filmvásznon is kipróbálhatta magát, az utóbbi időben azonban elsősorban anyaszerepben tündököl: két kislánya és egy kisfia van. Sikerei ellenére ma is eleget tesz a modellfelkéréseknek, hiszen három gyerek után sincs oka panaszra a külsejét illetően.

Claudia Schiffer 1970. augusztus 25-én született Rheinbergben, az akkori Nyugat-Németországban. Édesanyja háztartásbeli, édesapja jogász. Gyermekkorában Claudia nem is gondolt arra, hogy egyszer modell lesz. Apja példáján felbuzdulva, jogász szeretett volna lenni, és apja irodájában dolgozni. A középiskolában nem ő számított a legszebb lánynak, szégyellte 182 centis magasságát, és amennyire lehetett, igyekezett kerülni a feltűnést. Claudia szándéka nem teljesült be. 1987. októberében egy barátja születésnapját ünnepelték egy éjszakai klubban, amikor felfigyelt rá a Metropolitan ügynökség vezetője, Michel Levaton, és rávette, hogy elutazzon vele Párizsba, ahol az első próbák után kiderült, hogy egy új csillag született. A rheinbergi kislányt egy csapásra az új Brigitte Bardotként kezdték emlegetni.

Claudia karrierjét az Elle magazin címlaplányaként kezdte. Ezek után hihetetlen gyorsan került fel a többi európai újság címlapjára. Karl Lagerfeld őt választotta ki a Chanel arcának, így még húszéves sem volt, és már szupermodellnek mondhatta magát. A szőke hajú, kék szemű szépséget Amerikában a Guess farmergyár hirdetése tette ismertté - ekkor mondta róla a divatszakma egyik nagyágyúja, hogy Schifferen a farmer is jobban áll, mint más modelleken a Chanel kreációi. Mialatt a Guess magazin reklámhölgyének feladatait látta el, megjelent további 5 amerikai és 7 európai magazin címlapján is.

A kilencvenes évek elején ő volt a legjobban fizetett modell a világon, csupán a Revlon kozmetikai céggel kötött szerződése évi hatmillió dollárral növelte bankszámláját, amelyet ma mintegy 55 millió dollárnyira becsülnek.

1994-ben főszerepet játszott a Richie Rich - Rosszcsont beforr című filmben.

0 Tovább

A világ egyik legszexibb nője

Angelina Jolie a világ leginkább közszájon forgó híressége. Gyönyörű, elegáns, szexis, és közismert a szokványostól jócskán elrugaszkodott életviteléről. Modellkedése és színészi szerepei révén évek óta szerepel a magazinok címlapján, kapcsolata Brad Pittel még inkább értékessé tette a média szemében, Hollywood legfelkapottabb álompárjaként tartják őket számon. De ugyanilyen rivaldafény követi akkor is, ha jótékonysági útra indul. Korunk egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége.

A ma 36 éves Angelina Jolie - születési nevén Angelina Jolie Voight - a kaliforniai Los Angelesben született színészházaspár - Jon Voight és Marcheline Bertrand - gyermekeként. 1976-ban szülei elváltak, Angelinát és bátyját (James Haven ) az édesanyjuk nevelte tovább, aki lemondott színészi karrierjéről és New Yorkba költözött. Édesanyja inspirálta későbbi színészi pályáján. 1986-ban visszatértek Los Angelesbe és Jolie beiratkozott a Lee Strasberg Theatre Institute-ban színjátszást tanulni.

14 évesen otthagyta az iskolát (később befejezte), lilára festette a haját, feketét hordott és arról ábrándozott, hogy temetkezési vállalata lesz. Elmondása szerint sok bántás érte a középiskolában. Diáktársai csúfolták jellegzetes arcvonásai, szemüvege, soványsága és fogszabályzója miatt, és elszigetelődött. Ekkor kezdte rituálisan vagdosni magát.

16 évesen már modellként dolgozott Los Angelesben, New Yorkban és Londonban, több videoklipben és reklámfilmben szerepelt.

0 Tovább

A szexis erőszaki ma 35 éves

A filmvilág élvonalába néhány éve üstökösként berobbant ír színész, Colin James Farrell Dublinban született, 1976. május 31-én. Számos amerikai kasszasikert produkáló filmben játszott főszerepet.

Édesapja, Eamon Farrell visszavonult profi labdarúgó volt. Colin eleinte focista akart lenni, de amikor rájött, milyen sokat és milyen keményen kell edzenie, úgy döntött, más pályát választ. Három testvére van, egy bátyja, és két nővére. 12 évesen insomniát diagnosztizáltak Colinnál, azóta is ebben a betegségben szenved

Szülei nem is őt, hanem idősebb testvérét, Eamon Jr.-t szánták színésznek, és őt kezdték táncórákra, illetve színjátszó körökbe küldözgetni, de egy idő után Colin is elkísérte testvérét, és benne aztán több fantáziát láttak.

Ahogy kamaszodott, már nemcsak a filmsztárok iránt rajongott, hanem a helybeli lányokért is. Sokat ivott, kábítószerezett is, és egy alkalommal le is tartóztatták. Amikor az egyik szerzetestanár szóvá tette a viselkedését, Colin a falhoz lökte tanárát, ezért 17 éves korában (1993.) kicsapták az iskolából. elment világot látni. Ausztráliában kötött ki, ahol modellkedésből tartotta el magát. Erre is ráunt egy év után, visszatért Írországba és az énekléssel próbálkozott. Már-már úgy tűnt, hogy az akkor alakuló Boyzone együttes tagja lesz, de a menedzser jobbnak látta eltanácsolni az állandóan vitatkozó, kötözködő fiút.

A szereplés lehetősége azonban már megérintette, és eldöntötte, hogy színész lesz. 1996-ban beiratkozott a dublini színiiskolába. Hamarosan ebből is elege lett, mert belefáradt abba, hogy folyton kritizálták független személyisége miatt.

Ezután BBC-sorozatokban jeleskedett, tévéreklámokban szerepelt, majd megkapta a Falling for a Dancer című mini tévésorozat főszerepét. Ezt a Ballykissangel című széria követte, amely megalapozta a fiatal színész anyagi helyzetét, így Londonba költözött. 1999-ben mutatták be a Hadszíntér című angol filmet, amelyben először szerepelt a neve a stáblistán, de több színdarabban is feltűnt. Egy alkalommal a színházban ott ült Kevin Spacey is, aki rögtön szerepet adott neki Ártatlan bűnöző (1999.) című krimijében.

Innen már csak egy ugrás volt a valódi nagyfilm. A kiugrást Joel Schumacher Tigrisek földjén (2000.) című filmje hozta meg neki.

4 Tovább

Mi van ma?

blogavatar

Az adott nap fontos eseménye a múltból, napjainkból, képekkel, videókkal, sok információval................................................................ Az oldalt szerkeszti: Kis Márta

Utolsó kommentek