Claudia Schiffert állítólag egy németországi diszkóban fedezték fel, így lett a szende tinilányból a világ egyik legkeresettebb szupermodellje. Több alkalommal a filmvásznon is kipróbálhatta magát, az utóbbi időben azonban elsősorban anyaszerepben tündököl: két kislánya és egy kisfia van. Sikerei ellenére ma is eleget tesz a modellfelkéréseknek, hiszen három gyerek után sincs oka panaszra a külsejét illetően.

Claudia Schiffer 1970. augusztus 25-én született Rheinbergben, az akkori Nyugat-Németországban. Édesanyja háztartásbeli, édesapja jogász. Gyermekkorában Claudia nem is gondolt arra, hogy egyszer modell lesz. Apja példáján felbuzdulva, jogász szeretett volna lenni, és apja irodájában dolgozni. A középiskolában nem ő számított a legszebb lánynak, szégyellte 182 centis magasságát, és amennyire lehetett, igyekezett kerülni a feltűnést. Claudia szándéka nem teljesült be. 1987. októberében egy barátja születésnapját ünnepelték egy éjszakai klubban, amikor felfigyelt rá a Metropolitan ügynökség vezetője, Michel Levaton, és rávette, hogy elutazzon vele Párizsba, ahol az első próbák után kiderült, hogy egy új csillag született. A rheinbergi kislányt egy csapásra az új Brigitte Bardotként kezdték emlegetni.

Claudia karrierjét az Elle magazin címlaplányaként kezdte. Ezek után hihetetlen gyorsan került fel a többi európai újság címlapjára. Karl Lagerfeld őt választotta ki a Chanel arcának, így még húszéves sem volt, és már szupermodellnek mondhatta magát. A szőke hajú, kék szemű szépséget Amerikában a Guess farmergyár hirdetése tette ismertté - ekkor mondta róla a divatszakma egyik nagyágyúja, hogy Schifferen a farmer is jobban áll, mint más modelleken a Chanel kreációi. Mialatt a Guess magazin reklámhölgyének feladatait látta el,  megjelent további 5 amerikai és 7 európai magazin címlapján is.

A kilencvenes évek elején ő volt a legjobban fizetett modell a világon, csupán a Revlon kozmetikai céggel kötött szerződése évi hatmillió dollárral növelte bankszámláját, amelyet ma mintegy 55 millió dollárnyira becsülnek.

 1994-ben főszerepet játszott a   Richie Rich - Rosszcsont beforr című filmben.

 

Szerepelt 1997-ben a Filmszakadás című filmdrámában, 1999-ben pedig a Friends & Lovers valamint Csajok, mindent bele! című vígjátékban és a Fekete-fehér című drámában.

 

1998-ban részt vállalt Vladimír Meciar szlovák kormányfő választási kampányában.  A kritikákat ezzel ütötte el: "A politika nem nekem való. De ha nagyon megfizetnek, miért ne vonuljak akár politikusokért is?".

2000-ben
a Halálos hajsza egyik főszereplője.

A

2001-ben Zoolander, a trendkívüli  , valamint a Meg vagyunk lőve  című filmben szerepelt. 2003-ban feltűnt az Igazából szerelem című nagysikerű brit vígjátékban  .

Tavaly, várandósan és meztelenül pózolt a németországi Vogue magazin címoldalán, hogy megmutassa: milyen szép dolog nőnek lenni, és hogy a testünkhöz való pozitív hozzáállás nem a körülmények függvénye.

 

A kiváló üzleti érzékkel megáldott modell nem csak a kifutókon csillogott: fitnessvideókat is piacra dobott.

 

Egy évtizedig évente megjelentette naptárát, könyveket írt. Két szupermodell társával, Elle McPhersonnal és Naomi Campbell-lel közösen étteremláncot épített ki Fashion Café elnevezéssel, igaz, ez a vállalkozás nem hozta, inkább vitte a pénzt.

Számos tv-show-ban szerepelt (Larry King Live, The Tonight Show, The Late Show with David Letterman, Late Night with Conan O'Brien).

Claudia még mindig az 5 legdrágább szupermodell egyike a modellszakmában. A Revlon kozmetikai céggel aláírt 4 éves szerződése 6 millió dollárt ér. A férfiak legnagyobb bánatára a szerződésben kikötötték, hogy ez idő alatt nem pózolhat meztelenül.

1993-ban David Copperfield partnere volt, akivel 6 évig járt együtt.

 

A modell 2002-ben ment hozzá Matthew Vaughn filmproducerhez, akitől tavaly májusban született meg harmadik gyermeke - második kislánya. 

Claudia szeret lovagolni, festeni, tenniszezni, olvasni, síelni és táncolni. Folyékonyan beszél három nyelven: német, francial és angol.

A  magas, természetes szőke, igéző kék szemű hölgy több mint 500 címlapon tűnt fel, ezzel világcsúcstartó. A fotóiból készült naptár az egyik legkelendőbb árucikk.

 

 A szupermodell a spanyol Vogue legutóbbi számának címlapján ismét látható.

 

Claudia Schiffer a közeljövőben a tévében:

Richie Rich - Rosszcsont beforr - Cool TV, 2011-08-28 17:30, 2011-08-29 11:00
Zoolander, a trendkívüli - HBO Comedy, 2011-08-29 00:50,  2011-08-29 20:25