Albert Györgyi halálhíre egy egész országot rázott meg. A negyvennégy éves újságíró akkor hagyott maga mögött mindent és mindenkit, amikor erre a legkevésbé lehetett számítani. Utolsó napját televíziós interjúkkal töltötte, jókedvűen. Aznapi utolsó interjúja előtt hazafelé tartott, amikor egy taxiban infarktust kapott, és meghalt.

 "A hihetetlen empátia készsége mindenképpen magával ragadó: teljesen mindegy, hogy politikussal, táncművésszel, íróval, sportolóval vagy akármilyen műfajban szereplő egyénnel beszélgetett, maximálisan azonosult az ő életével, sorsával. Nem erre a világra született: műveltsége, intelligenciája, messze meghaladta a korát" - vélekedett róla Medveczky Ilona táncosnő.

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten Albert József és Szabó Róza Anna gyermekeként. 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában.

1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője volt. Később a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, majd a Calypso Rádió műsorvezetője lett.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig pedig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, emellett a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról.

 

 

 

1998 után az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter.  2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője lett, majd ezt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetítette az Oscar-díjak átadását.

Albert Györgyi világhírű sztárokkal készített interjúkat, mint például Gregory Peck, Joseph Heller, Paul Simon, Glenn Close, John Travolta, illetve – az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán – Madonnával.

 

 

 

2005 júniusában jelent meg első könyve, a Miért pont én? - A depresszió szorításában, amelyben depressziójáról, magánéleti drámáiról vallott. Őszintén, sallang és póz mentesen. Sokan mégis kritizálták - pont emiatt. Célja akkor az volt, hogy kiírja magából a fájdalmait. És nem titkoltan az is, hogy végre előálljon valaki, aki vállalja: beteg, depressziós.


 

 

 

 

 

  

Második könyvét (2007.) a Miért pont ők? - A férfiak fogságában címmel férjeiről, életének férfiairól írta. És mint akkor mondta, nem botránykönyvet akart. De az lett belőle. Valamint egy válás, mert mire a könyv megjelent, harmadik férje, Győrffy András is elhagyta...

Első férje egy nála húsz évvel idősebb üzletember volt. Második férje Máté Gábor színész. 1997-ben elváltak.

Galsai Dániel újságíró volt az utolsó férfi Albert Györgyi életében. Tizenhat éves barátságuk 2008. augusztusban érett szerelemmé. Túl három váláson, az újra megtalálni vélt boldogságtól megrészegülve az újságírónő 2008. augusztusban tudatta a világgal: újra férjhez megy. Néhány héttel halála előtt azonban meggondolta magát, felbontotta a jegyességet, és lefújta az esküvőt.

Halála előtt még a Blikknek nyilatkozva beszélt gyerekvállalási terveiről. Már mindennek utána járt, hogy megkezdje az örökbefogadási procedúrát. Azt is tudta, negyvenöt éves koráig teheti ezt meg, ezért sietnie kellett. Tragédiája azonban életével együtt lezárta vágyálma valóra váltását is.
 

 A népszerű újságíró utolsó televíziós munkája A nő helye című műsor volt.

Egyik utolsó interjúját Joshi Bharatnak adta 2008. szeptember 21-én.

2008. október 3-án este a TV2 Aktív című műsorának élő adásába volt hivatalos, ám oda már soha nem érkezett meg. Pedig a szerkesztővel fél órával az indulása előtt még jókedvűen beszélgetett, azt mondta, remekül érzi magát, és alig várja, hogy ott legyen az élő adásban.

Egy étteremből igyekezett épp haza, ahol két forgatás között pihent. A taxi már lefékezett a háza előtt. A sofőr azt hitte, hogy a riporter csak elaludt, ám amikor megfogta a kezét, érezte, hogy hideg. Azonnal riasztotta a mentőket, akik a kiérkezés után rögtön megkezdték a sztárújságíró életéért folytatott küzdelmet. Az orvosok közel háromnegyed órán keresztül próbálták újraéleszteni Albert Györgyit, de hiába.  A hivatalos jelentés szerint halálának közvetlen oka "légzési és vérkeringési elégtelenség volt, amelynek következménye szívelégtelenség lett".