1949. december 17-én, ma  61 éve Middlesborough-ban született Paul Rodgers (Paul Bernard Rodgers),  az angol zenész, énekes és dalszerző  A rendkívül sokoldalú zenész számos hangszeren játszik. Eleinte basszusgitáros volt, később váltott teljesen az éneklésre.  Fanyar, rekedtes, de kristálytiszta hangja nem utánozható.

Első együttese, a Free a hatvanas évek végén ill. a hetvenes évek elején hódító nagy brit blues-hullám egyik legsikeresebb bandája volt; akkoriban nagyjából a Led Zeppelinéhez fogható népszerűséggel. Az 1968-ban létrejött  együttesben lett az a Hang, akit a világ az All right now címû dallal ismert meg.

   

1973-tól a  Bad Company énekese. A rock, a rock'n'roll és a blues népszerű elegyét játszotta a Bad Companyval is. Kiválásáig, 1982-ig hat platinalemezt szedtek össze. (Közben, 1973-ban Ian Gillan távozása után a Deep Purple akarta énekesnek, de nem vállalta.)

    

A The Firmben Jimmy Page  volt a partnere, de később olyanokkal játszott együtt, mint Jeff Beck, David Gilmour (Pink Floyd), Ritchie Sambora, Joe Cocker, Steve Miller .

 1983 októberében készítette el első szólólemezét, a Cut Loose-t, amelyen minden számot ő írt, és minden hangszeren ő játszik. Ezek után összefogott a Journey-gitáros Neal Schon-nal, és kiadott egy Jimmy Hendrix-tribute albumot, később egy Muddy Waters-tiszteletlemezt, olyan zenészekkel, mint Brian May, David Gilmour, Jeff Beck, Steve Miller, Richie Sambora és Slash.

2001-ben nagy turnét tett Ausztráliában és Angliában, majd az év nyarán a Bad Company tagjaként vette be az USA-t. Összesen nyolc szólólemezt adott ki, és második felesége az egykori kanadai szépségkirálynő lett. Két gyereke van, mindkettő zenész.

Queen együttes két egykori tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos 2004-ben kezdett közös munkákba Paul Rodgersszel. Rodgers mindkettejüknek példaképe volt még a hatvanas, hetvenes években, no és persze Mercury-nak is...

Aztán a Hall of Fame Awards díjkiosztó gáláján May, Taylor és Rodgers előadott két Queen- és egy Free-slágert (We Will Rock You, We Are the Champions illetve All Right Now), és zeneileg annyira egymásra találtak, hogy elhatározták azt, amire korábban határozottan nemet mondtak: hogy a Queen turnéra indul. (Korábban azért ellenezték ezt, mert tisztában voltak vele, hogy Freddie Mercury nem pótolható; viszont Rodgers nem is akarja pótolni őt, hanem vele a számok újra saját jelentéssel bíró dalok lesznek, nem afféle imitációk, amolyan "próbáld elképzelni, hogy ezt Freddie énekli"-módra...

 

 

2005 óta tehát a Queen együttessel turnézik. 2008 őszén jelent meg első közös stúdióalbumuk, a The Cosmos Rocks.

Paul Rodgers egyébként több, mint 125 millió lemezt adott el életében

 

 

   

2008-ban Budapesten, a Papp László  Sportarénában léptek fel.