Az 1944. január 23-án Budapesten  született  színművész, szinkronszínész Tahi Tóth László művész családból származik.  Édesapja festőművész volt, fantasztikus hagyatékát hét gyermek őrzi. A művészet iránti kötődést a gének hordozták, hiszen a festőművész férj és az önképzőkörből színpadra lépett feleség három gyermeke is hivatásos színész lett, közülük Tahi Tóth László a legismertebb.

A Képző és Iparművészeti Gimnázium elvégzése után Várkonyi Zoltán osztályában végezte el a Színművészeti Főiskolát, s rögtön a Vígszínházhoz került, melynek azóta is tagja. Számtalan emlékezetes alakítással örvendeztette meg a közönséget, miközben több mint tucat magyar filmben is főszerepet játszott. A színész felesége Kárászi Szilvia zongoraművész.

Tahi Tóth László Érdemes Művész, Jászai Mari-díjas, színpadon, filmen, tévében a legváltozatosabb fő-, mellék- és epizódszerepekben láthattuk.

Abban a régi, legendás Popfesztiválban ő játszotta Józsefet.

 Színháza sikerdarabjainak állandó, kiemelkedő szereplője. Alakításait aprólékosság és átéltség jellemzi, színészi alkatához pedig főleg a 20. századi drámák állnak közel. Nem véletlenül láthattuk Gombrowicz-, Pirandello- és O’Neill-darabokban, de tehetségét bizonyította már Csehov- és Gogol-előadásokban is.  Jelenleg is játszik  A kertész kutyájában, a Játék a kastélyban, a Othelloban.   

2010. márciusától pedig meghívott művészként  a Szolnoki Szigligeti Színházban Gogol: Az őrült naplója monodrámáját játssza. 

Számos karakterfigurát elevenített meg új, egyéni módon. Különös tehetsége van a groteszk alakok megformálásához.

Több mint 40 filmben és tévéjátékban nyújtott kiemelkedő alakítást. Főiskolás korában kapta meg első filmszerepét - az 1965-ös Szerelmes biciklistákban ő testesítette meg az Albert nevű művészt, míg az egy évvel későbbi Aranysárkányban Liszner Vili csibész gimnazistát játszotta el. Az elmúlt években a Fej vagy írás című alkotásban láthattuk. A  fiatalabb nézők pedig a Barátok köztben találkozhattak vele a tévében. 

 

A szórakoztatás, az önfeledt nevettetés is állandó repertoárjába tartozik, ezért gyakran lehetett hallani rádiókabarékban, majd televíziós szórakoztató műsorokban.

Tahi Tóth László az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkron- és hangjátékszínész

A Harry Potter-szériában Perselus Pitont szinkronizálta, és a rajongók őt tartják Sherlock Holmes legjobb magyar hangjának. Emellett az ő hangján szólalt meg Jack Nicholson a Kínai negyedben, illetve Robert De Niro az Aki legyőzte Al Caponét című gengszterfilmben, de Dustin Hoffmannt és Robert Redfordot is több alkalommal szinkronizálta.