Tina Turner (eredeti neve: Anna Mae Bullock) 1939. november 26-án született.  A "rocknagyi" ma 71 éves.

Zenei karrierje az 50-es évek végén kezdődött, amikor az Ike&Tina Turner Revue énekduó frontemeberéként debütált. Több, mint 50 éve tartó karrierje során számos díjat gyűjtött be, s a rockzene színpadán elért teljesítményeiért gyakran nevezik A Rock 'n' Roll Királynőjének.

Minden idők legdinamikusabb soulénekesnője teneegerként kezdett el énekelni, de igazi pályafutása az Ike Turnerrel történt találkozás után alakult ki. Hamarosan a "rock revü" csillagává nőtte ki magát, érvényre juttatva rendkívüli tehetségét és azt a különleges adományt, hogy minden porcikája valami hihetetlen, provokatív szexualitást sugároz. Ike és Tina a soul és funky egy sajátos keverékét játszotta, mely a színpadi látványosságra alapozott. A duó mögött az "ikettes" gogó girl trió állandó táncával, valamint a miniruháiban csábosan mozgó Tina kissé rekedtes, fátyolos hangú, érzelmi kitörésekben gazdag énekével, egészséges színpadi erotikus showkat mutattak be. 

Világraszóló sikereik a 60-as évek elején kezdődtek, amikor az A Fool In Love című számuk felkerült a slágerlistákra.

 

 Ettől kezdve a páros sikert sikerre halmoz, és a hatvanas évek szupersztárjaivá válnak. Sikerlistás számaiknak se szeri, se száma: River Deep Mountain High, Proud Mary, Nutbush City Limits, Come Together.

A hihetetlen sikerek ellenére 1974-ben elvált Ike Turnertől, szólókarriert kezdett. Újdonsült szabadságát egy filmszereppel kezdte, a Who együttes Tommy című rockfilmjében játszotta az LSD királynőt. Az Acid Queen című szám azóta is folyamatosan szerepel a repertoárján.

Ennek ellenére Tina karrierje lefelé ívelt és a hetvenes években nem aratott számottevő sikereket. Az újjáéledés 1983-ban következett be amikor a Heaven 17 nevű együttes meghívására Angliába ment és ott elkészítették a Let's Stay Together című számot. A kislemez meglepő módon óriási sikert aratott, lehetőséget adva ezzel az énekesnőnek a nagy visszatérésre.

1984-es albumáról már négy szám is felekrült a slágerlisták élvonalába: Private Dancer, What's Love Got To Do With It, Better Be Good To Me, Tipical Male. Ezt a sikersorozatot Tina azóta sem engedte elhalványulni és folyamatosan a szupersztárok éllovasai közé tartozik. A Private Dancer című albumáért előadói Grammy-díjat kapott. Az örökifjú énekesnő Európában és Amerikában is töretlen népszerűségnek örvend és fellépései mindmáig felejthetetlen élményt nyújtanak.

1985-ben Bryan Adamsszel lépett fel közösen, és duettjük: It's Only Love frenetikus sikert aratott.

Hasonló szenzáció volt a David Bowie-val történt 1986-os fellépése.

Népszerűségéhez tucatnyi Golden Globe- és Grammy-díj, 1987-ben megjelent önéletrajzi regénye, valamint a könyv (Én, Tina) alapján készült Oscar-díj-jelölt film is hozzájárult. 2005-ben George W. Bush tüntette ki a Kennedy-díjjal a Fehér Házban. A rocktörténet érdekes fintora, hogy 1991-ben, volt férjével Ike Turnerrel együtt került be a Rock Dicsőségcsarnokába (Rock and Roll Hall of Fame). A rock halhatatlanjai közé választott énekesnő többször koncertezett Budapesten is, legutóbb a kilencvenes években. Filmes szereplései is sikeresnek bizonyultak, különösen a Mad Max-ban nyújtott alakítása miatt dicsérték a kritikusok. 2000 márciusának végén Tina megkezdte karrierje egyik legsikeresebb turnéját. A turné zárása után az énekesnő visszavonult a színpadról.

Nyolc év kihagyás után 2008-09-ben világkörüli útra megy. A turné a "Queen of Rock N Roll" fantázianevet kapta.

70 évesen Tina Turner csúcsformában robbant be  Európába!

Provokatív kisugárzásával kortól, nemtől, vallástól függetlenül máig képes a hallgatóságát megragadni telt házas, élő koncertejein. Karrierjével egyedüllónak számít a maga nemében: utat tört a meghatározó előadóknak Janis Joplintól Madonnáig.