Ma ünnepli 42. születésnapját Jennifer Lynn Lopez.  New York Cityben született 1969. július 24-én. Szülei Puerto Ricó-i származásúak. A programozó David és az óvónő Guadalupe Lopez lánya mindig is előadói karrierről álmodozott. A tehetséges kislány már ötévesen ének- és táncórákra járt, majd beíratták egy 12 osztályos katolikus lányiskolába. Érettségi után rövid ideig ügyvédi irodában dolgozott, s esténként táncórákra járt. A szigorú mamának nem tetszett, hogy lánya a show business világába készül, ezért Jennifer 18 évesen elköltözött otthonról és beiratkozott egy színiiskolába.

19 évesen,
1988-ban beiratkozott egy New York-i tánciskolába. Akkoriban manhattani klubokba járt fellépni, ezzel kereste kenyerét. Lopez azonban ezzel nem elégedett meg: elkezdett szereplőválogatásokra járni.

Ének- és tánctehetségével, Jennifer színpadi musicalekben  szerepelt, résztvett a Golden Musicals of Broadway európai turnéján, a Synchronicity japán turnéján, Oklahoma helyi előadásaiban és a Jesus Christ Superstar c. musicalben is.

Ugyanakkor Lopez valójában filmezni szeretett volna. A fiatal bronxi lányra akkor figyeltek fel igazán, amikor a Fox In Living Color c. produkciójában az egyik "Fly Girl"  táncost alakította.

Majd Jennifer elvállalt egy tv-film szerepet; ő volt Rosie nővér a Nurses on the Line: The Crash of Flight 7  (Légyimentők) címû 1993-as filmben.

A Los Angeles-ben élő mexikói bevándorlók életéről szóló, 1995-ös Mi Familia   c. filmben nyújtott alakításával bebizonyította a filmgyártók számára, hogy a latin szépség komolyan veszi a színészetet.

Következő filmjében, a Money Trainben Woody Harrelsonnal és Wesley Snipesszel együtt játszott, de ő volt az egyetlen, aki pozitív kritikát kapott.

Egy évvel később a Robin Williams által megformált nagyra nőtt „kisfiú” tanárnőjét játszotta el  a Jack c.  Francis Ford Coppola filmjében.

Miután már együtt dolgozott Jenniferrel a kritikusok által elismert My Familyben, Gregory Nava behívta Lopezt egy meghallgatásra, ahol az 1997-es életrajzi film - Dalok szárnyán - főszerepére, a Tejano énekes, Selena megformálására keresték a megfelelõ színésznõt. Hosszú meghallgatások után Jennifer megkapta a szerepet, ami végül  sztárrá avatta.

A kubai származású Ojani Noa (akkori barátja)  film egyik jelenetének felvétele közben berontott a stúdióba, megragadott egy mikrofont és megkérte a kezét, majd hatalmas gyémántgyűrűt húzott az ujjára. A pár összeházasodott, de Lopez karrierjének felívelését a férj nem tudta elviselni, így még abban az évben el is váltak.

Az  1997-es év nagyon sikeres volt Jennifer számára, hiszen számos filmben szerepelt: Oliver Stone Halálkanyarjában Sean Penn volt a partnere, játszott az Anakonda című horrorban, és Jack Nicholson oldalán A nyakék nyomában  című filmben. 

   

1998-ban George Clooney  partnereként egy békebírót játszott, akit egy börtönlázadás során túszul ejtenek, de beleszeret egyik fogvatartójába a Mint a kámfor című filmben. Ez a szerep tette Jennifert  A-kategóriás színésznõvé, aki más, elsõ osztályú színésznõket ütött ki a szerepekbõl. Ő lett az első olyan latin színésznő, aki több mint egymillió dollárt keresett egy filmmel.

Közben az éneklést sem hanyagolta el. 1998-ban az On the 6 című, bemutatkozó nagylemeze rögtön az amerikai Top 10-ben debütált, s hatmillió példányban kelt el.

 

Lopeztől nem idegen a sci-fi műfaj sem, bár sosem volt rajongója a különböző sorozatoknak. A sejtben (2000.)   gyermekpszichológust formált meg, aki behatol egy sorozatgyilkos tudattalanjába.

2001-ben a Szeretném, ha szeretnél című filmben Matthew McConaughey partnere volt. Ugyanebben az évben James Caviezellel közösen jegyezték az Angyali szemek című alkotást.

    

Jennifer karrierje során azonban nemcsak a sikerrel, de a bukással is számolnia kellett. A akkori párjával, Ben Affleckkel közös filmjem a Gengszter románc  (2003.)  című nemcsak a kritikusokat hozta ki a sodrából, de a nézőket sem érdekelte. Lopez és Affleck ezután még egy filmmel próbálkozott, azonban az Apja lánya (2004.) sem volt igazi siker.

A 2004-ben készült Hölgyválasz  című filmet még Richard Gere és Susan Sarandon sem tudta megmenteni.

Lopez nem adta fel, és magasan jegyzett ismertsége révén a producerek felkérték a Befejezetlen élet című film női főszerepére 2005-ben, olyan férfi partnerek mellé, mint Robert Redford és Morgan Freeman. Nem sokkal később Jane Fonda oldalán volt látható az Anyád napja című vígjátékban. 2006-ban pedig Bordertown - Átkelő a halálba  című filmet jegyzi.

   

Ilyen a formám (2010.)


4 év kihagyás után, melyet gyermekei nevelésével töltött 2011-ben J-Lo a Love című albummal tért vissza a köztudatba. Az albumról az első kislemez és videoklip a Pitbullal közösen előadott On the Floor című dal.

 

Jennifer Lopez 2001 szeptemberében férjhez ment Cris Juddhoz, de nyolc hónap múlva elváltak. 

Jelenlegi, harmadik férjéhez Marc Anthonyhoz 2004-ben ment feleségül.  Két hároméves iker gyermekük van, Max és Emme. Pár nappal ezelőtt azonban hivatalos közleményben a pár nyilvánossá tette, hogy házasságuk a végére ért.

A People magazin legszebb embereinek 2011-es listáját  a 41 éves énekesnő vezeti.

 

 

Jennifer Lopez a közeljövőben a tévében:

Ilyen a formám - HBO Comedy, 2011-07-23 01:50, 2011-07-23 20:20; HBO, 2011-07-31 18:15
Apja lánya - Filmbox HD, 2011-07-24 11:25
Hölgyválasz  - Filmbox Extra, 2011-07-25 05:15, 2011-07-31 08:05
Tini paparazzo - HBO2, 2011-07-28 14:30

A sejt - VOX, 2011-08-04 22:25, 2011-08-05 2:45