Tavaly az amerikai Forbes magazin bejelentette, hogy  2010-ben 56 millió amerikai dolláros jövedelmével Sandra Bullock a világ legjobban kereső színésznője.

 A ma 47 éves Sandra Annette Bullock  a Virginiai Arlingtonban született 1964. július 26-án. Apja John Bullock (énektanár), anyja Helga Meyer (német operaénekesnő). Helga asszony a német színpadokon lett híres a hetvenes években, így Sandra és húga a papával meg a mamával, mint egy jól összeszokott társulat, városról városra zarándokolt minden évadban.

Sandra 12 évig élt családjával Németországban (és több európai városban is), ahol tagja volt a nürnbergi gyermekkórusnak. Folyékonyan beszéli a német nyelvet, filmjeit is ő szinkronizálja németre. Anyja révén német útlevéllel is rendelkezik. A középiskolát már az Egyesült Államokban végezte. Diákként mazsorettezett és tagja volt a színjátszó társulatnak is. Tudott valamit, amit kevesen: figyelmesnek kell lennie, ha azt szeretné, hogy rá is figyeljenek. Egy ízben a srácok neki ítélték oda az "Ő az a lány, aki bearanyozza a napod” címet, amely fölért egy közönségdíjjal.

A középiskola befejezése után 1982-ben beiratkozott az East Carolina Universitybe. Ennek elvégzése után az ifjú színészpalánta  New Yorkba költözött, hogy további színi tanulmányokat folytasson a Neighborhood Playhouse színésziskolában, s este pincérnőként dolgozott, mivel a szülők úgy vélték, tanulnia kell az életet, s ennek megfelelően csak mérsékelt anyagi támogatást kapott otthonról. Több diákfilmben is szerepelt. Az iskolában figyelt fel rá Alan J. Levi rendező, aki felajánlott neki egy szerepet a készülő új tv-filmjében a Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman (1989.) című sci-fiben.

A forgatás alatt Los Angelesben lakott és számos független kisfilmben szerepelt. 1990-ben  A dolgozó lány című tévésorozatban, majd 1991-ben a Szerelmi bájitalban kapott főszerepet.  A forgatás során partnerével, Tate Donovannal egymásba szerettek, a kapcsolat három évig tartott. Amikor Tate elhagyta, Sandra nehezen lábalt ki a csalódásból,

Az A szerelem nevű dolog című filmben (1993.) nemcsak szerepelt, hanem ő írta a Heaven Knocking on My Door című betétdalt is.

    

Első figyelemreméltó szerepe mégis a A Pusztító (1993.) című filmben volt, amelyben  Sylvester Stallone és Wesley Snipes voltak a partnerei. Az igazi áttörést azonban a Féktelenül (Speed) (1994.) hozta meg számára, s Keanu Reeves volt a partnere.

   

1995-ben az Aludj csak, én álmodom   címû filmben játszott, majd több sikeres filmben is szerepet kapott. 1996-ban a legjobban fizetett színésznők közé emelkedett, amikor 6 millió dollárt kapottHa ölni kell című filmben nyújtott alakításáért.

 

A Mint a hurrikánban  (1999.) Ben Affleck volt a partnere  , a Zsaru pánikban (2000.) című fekete komédiában pedig Liam Neeson társaságában szerepelt . A Beépített szépség (2000.) című filmben egy okos és ügyes FBI-ügynököt játszik, aki – a film elején – a legkevésbé sem alkalmas egy szépségversenyen való megmérettetésre. Folytatása, a Beépített szépség 2.: Csábítunk és védünk 2005-ben debütált a mozikban.

    

2003-ban Sandra összejött Jesse G. Jamesszel, az egykori vadnyugati bandita Jesse James  egyenesági leszármazottjával. A pár két év együttlét után 2005. július 16-án összeházasodott. Gyermekük sosem született, azonban a férfinak már volt két gyermeke előző házasságából. Tavaly a férj hűtlenkedése miatt Bullock elvált tőle.

2006-ban ismét Keanu Reeves oldalán láthattuk a Ház a tónál  című filmben.

Sandra 2007-ben Julian McMahonnal játszott a nagysikerű Megérzés  című thrillerben. 2009-ben tűnt fel ismét a filmvásznon a Nász-ajánlat című komédiában Ryan Reynolds mellett.

2010-ben elsőként az Oscar-díjak történetében ugyanazon évben elnyerte az Oscar-díjat - A szív bajnokai - , és az Arany Málna díjat - Ő a megoldás  - is.

 

Sandra Bullock természeténél fogva hiú, büszke és szemérmes, továbbá az érzékenységig sebezhető, de van önbizalma, és humora is, ami külön ajándék. Feltéve, ha nem vetélytársain köszörüli a nyelvét… Mert a vetélytársaknak nem kegyelmez. Szeret az élet napos oldalán járni, imád szerepelni. Bár lámpalázas típus, a rendezők azt mondják, a drukk a legtöbbet hozza ki belőle. Hihetetlen tartalékai vannak, rengeteget tud és szeret dolgozni, így, ha kevéssé diplomatikus pillanataiban túl is lő a célon, csak megrázza magát, és kész mindent újrakezdeni. Akár a nulláról is. (2000-ben túlélt egy repülőgép-katasztrófát.)

Tavaly tavasszal örökbe fogadott egy három és fél hónapos afroamerikai kisfiút, akit Louis Bardo Bullocknak hívnak.

 

Sandra Bullock a közeljövőben a tévében:


Ő a megoldás - HBO Comedy, 2011-07-30 01:45, 2011-07-30 20:25
Majd elválik - Cool TV, 2011-07-30 15:40, 2011-07-31 13:35