Az egyik legnépszerűbb és befutott musical előadóművész Magyarországon, producer, zenész, zenei szerkesztő, kiadó, Bereczki Zoltán 35 éve, 1976. május 2-án született Budapesten. Anyja Temesvári Nóra, apja Bereczki Károly. Egy nővére van, Bereczki Dóra. Öt éves korától 1986-ig versenyszerűen úszott a Vasas SC-ben, majd ezután 4 évig kajakozott az MTK-VM-ben. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségizett. Ebben az időben működött első zenekara, a Styx. Két évig dobolt, hegedült, és két évig énekelt a Magyar Rádió Gyermekkórusában.

A középiskolás korában került Toldy Mária énektanárhoz, aki felismerve tehetségét, az első meghallgatás után felvette.

2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán.

Ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze Száz év címmel.

A főiskola elvégzése után szerződött a Budapesti Operettszínházhoz. 2002-ben az operettszínház Súgó Raktárszínházában az Alföldi Róbert rendezte Kabaréban Cliff szerepét játszotta.

2004-ben zenei producerként is bizonyított: ő készítette az Operett Angyalai formáció hangszerelését, és az Operettszínház Mozart című produkciójának CD-jét. Az ő nevéhez fűződik a 2005-ben megjelent magyar nyelvű Rómeó és Júlia, a Mindhalálig Musical CD is.

2004. november 12-én, a Pataky Művelődési Központban volt az első koncertje Néhány dal csupán... címmel.

2005. augusztusában a Rómeó és Júlia című nagysikerű musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon vendégszerepelt, ahol a hatalmas méretű színpadon, monumentális díszletekkel, káprázatos jelmezekkel és több, mint 200 táncos és statiszta közreműködésével 7 előadásban, 30 ezer néző láthatta. Itt készült a produkció DVD változata, több, mint tíz kamerával, megörökítve a magyarországi előadást szenzációs szereposztással .

2005-ben Súgó Csiga-díjat, 2006-ban Emerton-díjat kapott az év musical színésze kategóriában.

Szinetár Dóra már túl volt egy váláson, amikor a Nyomorultak próbáján felfigyelt rá Bereczki Zoltán. A pár hat év kapcsolat után döntött úgy, hogy összeházasodik. 2005. június 17-én (a lányrajongók bánatára, de Zoli örömére) össze is házasodtak, és egy fergeteges esküvőt tartottak a Geréby Kúria Hotel kertjében. Azóta együtt nevelik Szinetár előző házasságából származó kisfiát, Marcit. 2007-ben bővült a család, megszületett Zora Veronika.

Bereczki Zoltán rendszeresen fellépett a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált című műsorában, amelynek egyik sorozatát a Holnap hajnalig című dallal 2007-ben megnyerte .

A 2007-es és a 2008-as év egyértelmű sikerprojektje a magyar zenepiacon Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán két musicalalbuma volt. A Musical Duett 1. dupla platinalemez lett, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének összesített eladási listáján a száz legnépszerűbb album között az első helyen végzett. Ráadásul a Story Ötcsillag díjátadó gálán Az év zenei produkciója címet is elnyerte, nem is beszélve a MAHASZ Fonogram-díjáról, amit az Év hazai szórakoztató albuma kategóriában érdemeltek ki.

A 2008 tavaszán megjelent Musical Duett 2. néhány hét alatt lett aranylemez!

A hatalmas sikerek után Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán úgy döntött, 2008. november 30-án a Papp László Sportarénában lemezbemutató koncertet tartanak a két album dalaiból, méghozzá egy nagyszabású show keretében. Színvonalas produkciót mutattak be a művészek, melyben kettejük énektudása mellett komoly szerep jutott a zenei rendezésnek, a zenekarnak, a táncosoknak, a látványtechnikának, az attraktív kosztümöknek a kivételesen jó hangosításnak és világításnak, és persze mindezek értő kezek által történő rendezésnek.

2009-ben a Magyar Televízió Brodway Szilveszter c. műsorában láthattuk az Operettszínház társulatával .

2010-ben elkészítette új albumát Álomkép címmel . 2010. december 30-án a Syma Csarnokban volt a lemezbemutató koncert.

2011. április 8-a óta minden pénteken a TV2 műsorán figyelemmel kísérhetjük A Nagy Duett című zenés műsort, melyben a hazai profi és amatőr zenészek duettben mérik össze zenei tudásokat. A 4. adás után is versenyben van.

Boldog születésnapot és további sok sikert kívánunk!